ZAŠTO JE SIR SA MEDOM TOLIKO KORISTAN???

ZAŠTO JE SIR SA MEDOM TOLIKO KORISTAN???

ZAŠTO JE SIR SA MEDOM TOLIKO KORISTAN?

Na prvom mestu u pravilnoj ishrani su namirnice koje su podvrgnute minimalnom toplotnom tretmanu. U ovom obliku zadržavaju svoju hranljivu vrednost i vitaminski sastav. A kombinacija skutnog sira sa medom smatra se veoma uspešnom, takva kombinacija proizvoda preporučuje se za upotrebu u slučaju slabljenja tela i dijetetske ishrane. A u proleće i jesen, ovaj delikates bi trebalo da bude na svakom stolu!

SIR SA MEDOM
Nutricionisti preporučuju upotrebu svežeg sira i meda za poboljšanje varenja i zasićenje tela korisnim supstancama – proteinima, esencijalnim aminokiselinama, vitaminima. Ovaj desert sadrži sve neophodne supstance za jačanje imunološkog sistema.

Blagodati meda i svežeg sira

Prednosti svežeg sira sa medom vidljive su golim okom. Sveži sir je bogat proteinima, kalcijumom i laktobacilima, koji poboljšavaju rad creva. A med je kolosalni multivitaminski kompleks! Štaviše, prirodno je, bez sintetičkih boja i konzervansa.
Proteini koji se nalaze u svežem siru, u pogledu nutritivne vrednosti, nisu inferiorni u odnosu na proteine koji se nalaze u jajima, mesu, živini i ribi.

Ovu hranu možete i treba jesti zajedno. Čak i dok ste na dijeti, ne biste se trebali plašiti meda zbog visokog sadržaja kalorija, glavna stvar je da ga ne zloupotrebljavate. Ne odričite se tako zdravog proizvoda, osim ako niste alergični na proizvode pčelarstva.

Med sadrži posebne enzime koji doprinose pravilnom razlaganju masti. Kada gubite kilograme, možete koristiti sveži sir sa malo masti (sa malo kalorija). Pored toga što je malo kalorija, bogat je i kalcijumom, fosforom, magnezijumom, vitaminima A, B, E i lako svarljivim proteinima.

Recept za sveži sir sa medom je vrlo jednostavan. Za jednu porciju, 250 g svežeg sira i 1 kašiku meda. Ako nema zdravstvenih problema, za jedan dan (ali ne odjednom) možete jesti ne više od 400 g sira i 3 kašike meda.
Nije važno u koje doba dana se ovo jelo jede. Ako možete svaki dan – na zdravlje! Ako se ne prejedete, kombinacija svežeg sira sa medom ne predstavlja nikakvu opasnost.
Pojedena posuda ove hrane se apsorbuje u stomaku za 20 minuta. U ovom slučaju nisu pogođeni ni jetra ni pankreas. Zbog toga se sir sa medom preporučuje u slučaju slabljenja imunološkog sistema i nakon bolesti.

Sir sa medom možete jesti čak i za doručak, čak i za večeru pre spavanja. U drugom slučaju, obroke treba uzimati 2 sata pre spavanja.
Pored toga što med popunjava rezervu vitamina, poboljšava funkcionisanje digestivnog trakta, ovaj proizvod ima antistresna svojstva. Ako se jede noću, smiruje nervni sistem, leči nesanicu i poboljšava san.
Ovaj zdravi obrok obnavlja crevnu mikrofloru i normalizuje metabolizam. Da biste to najbolje iskoristili, jedite ovo jelo bez čaja, kafe ili soka. Možete piti bilo koju tečnost 30 minuta nakon jedenja.
Ako nemate cilj da smršate, u posudu sa sirom i medom možete dodati šaku bobica ili orašastih plodova.

Da li vam se svideo članak? Onda recite prijateljima zašto je sveži sir sa medom dobar za sve, čak i za one koji mršave.

Preuzeto sa: https://www.dnevni.rs/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *