Stručnjaci otkrivaju detaljan plan štednje: Uz ove savete ćete najlakše uvećati kućni budžet!
Stručnjaci otkrivaju detaljan plan

Stručnjaci otkrivaju detaljan plan štednje: Uz ove savete ćete najlakše uvećati kućni budžet!

Stručnjaci otkrivaju detaljan plan štednje: Uz ove savete ćete najlakše uvećati kućni budžet!


10 fenomenalnih trikova koje svako treba da zna

Novac vrlo često trošimo na nepotrebne stvari, a da toga nismo ni svesni. Stručnjaci otkivaju koji su to koraci neophodni kako biste više novca zadržali u kućnom budžetu. Ukoliko ispoštujete ovih 10 koraka, na godišnjem nivou ćete uštedeti dosta.

Pa da krenemo redom:

  1. Sve što ne koristite ili ste greškom kupili, kao na primer garderobu koja vam je velika ili mala, prodajte što pre. Stari telefoni, računari i sve što ne upotrebljavate najbolje bi bilo da prodate. Postoji puno sajtova na kojima je moguće prodati stvari koje vam nisu potrebne. Odličan način za dodatnu zaradu.
  2. Prestanite da kupujete stvari koje vam ne trebaju. Šoping zbog šopinga ili dosade ili zbog kratkotrajnog osećaja sreće odmah morate da prekinete. Pre bilo koje kupovine pitajte se da li vam je to zaista neophodno.
  3. Smanjite upotrebu cigareta, sokova i alkohola. Ovako ne samo da ćete uštedeti novac, nego ćete ii sačuvati zdravlje. Kafu možete da skuvate kod kuće, a ne da je plaćate 10 puta više u kafićima.
  4. Spavajte minumun 8 sati. Iako na zvuči kao da ima puno veze sa štednjom, ova navika će vam pomoći da budete odmorniji, a onda ćete donositi racionalnije odluke i nećete nepotrebno trošiti novac.
  5. Izbacite sve dodatne troškove. Doro razmislite na šta mesečno trošite novac i izbacite sve što vam nije neophodno. Umesto da idete u teretanu, vežbajte kod kuće. Pedikir i manikir, takođe, možete same da uradite. Sve što možete same da uradite će vam uštedeti dosta novca.
  6. Ne idite u šoping kada ste gladni pošto ćete kupiti gomilu stvari koje vam ne trebaju.
  7. Nikad ne kupujte flaširanu vodu, kafe za poneti, brzu hranu i slatkiše ili grickalice. Ova navika može da vam “izvuče” dosta novca iz novčanika, a da to i ne primetite.
  8. Ne vozite se taksijem i smanjite vožnju kola. Koristite javni prevoz, a još bolje bicikl ili trotinet. Kad god možete, trudite se da pešačite, zdravo je i ne košta.
  9. Ne uzimajte keš kredite za stvari koje vam nisu neophodne. Smanjite i kupovinu na odloženo ili plaćanje čekovima. Trošite samo pare koje imate.
  10. Pratite rasprodaje i kupujte samo na njima. To se odnosi na hranu, odeću i obuću, ali i tehniku. Second hand prodavnice su sve popularnije, a u njima možete da pronađete komade koje niko drugi nema. Osim što ćete uštedeti novac, bićete i obučeni fenomenalno.

Dobro bi bilo i da ostavljajte sa strane svakog meseca određenu cifru. Koliko god da je u pitanju mala cifra, na kraju godine ćete imati sasvim solidan štek.

Preuzeto sa: /https://stil.kurir.rs/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *