OSTEOHONDROZA: KAKO UKLONITI NASLAGE SOLI NA VRATU

OSTEOHONDROZA: KAKO UKLONITI NASLAGE SOLI NA VRATU

OSTEOHONDROZA: KAKO UKLONITI NASLAGE SOLI NA VRATU

Taloženje soli na vratu je vrlo nezgodna stvar. Soli nam same po sebi ne donose nikakvu nelagodu, ali mogu dovesti do vrlo neprijatnih komplikacija. Jedna od ovih posledica je osteohondroza, a ovo je neprijatna rana, to vam je jasno. Da ne biste doveli do ovoga, morate odmah delovati i osloboditi se nepotrebnih soli.

Uredništvo „Dnevni Magazin“ će vam reći o uzrocima naslaga soli i kako se nositi sa njima.

NASLAGE SOLI NA VRATU
Veruje se da je glavni uzrok akumulacije soli prekomerni unos soli. Međutim, naučnici su vrlo dugo negirali ovu činjenicu. Ali šta je onda pravi razlog? U stvari, može biti mnogo faktora i nikada nije moguće sa sigurnošću reći ko je od njih odigrao presudnu ulogu.

Neki lekari tvrde da je zagušenje izazvano prekomernom konzumacijom hrane koja sadrži proteine. Ali ipak, većina veruje da je cela stvar u nezdravoj ishrani i sedećem načinu života. I mi smo skloni da verujemo u to. Dokazano je da će nagomilavanje soli na vratu više smetati ljudima koji provode dosta vremena spuštenih glava. Naročito oni koji puno rade za računarom.

Zbog dugog boravka u istom položaju, mišići su prekomerno opterećeni, a kao rezultat, potpuno gube tonus. To naravno nije glavni uzrok, ali rizik od akumulacije soli se znatno povećava. Zbog naslaga soli, vratni pršljenovi se podvrgavaju degenerativnim promenama i sabijaju živce koji prolaze u vratnoj kičmi. To dovodi do herniranih nervnih završetaka, upale, otoka i jakog bola. I još jedan razlog za osteohondrozu.

Pre nego što vam kažemo kako da lečite ovu neprijatnu boljku, želimo da vam kažemo kako da je sprečite. Glavni problem je ishrana, što znači da je treba malo prilagoditi. Važno je kontrolisati količinu konzumiranih proteina i stvoriti uslove za bolju probavu hrane.

Iz prehrane je bolje isključiti masnu ribu i meso, kao i životinjske iznutrice. Preporučljivo je odreći se začina i sosova, kao i lisnatog peciva, marinada, kiselih krastavaca i začinjenih jela. U ishranu morate dodati još svežeg povrća, sok od bundeve će biti vrlo koristan.

Kada smo saznali šta treba da jedemo, sada je vreme da saznamo kako se nositi sa taloženjem soli, otkad se pojavila. Možete pribeći tradicionalnim sredstvima.

Masaža
Postoji posebna masaža koja razbija naslage soli. Dobro deluje kod zagušenja tkiva i poboljšava cirkulaciju krvi. Pronalaženje dobrog stručnjaka može biti vrlo efikasno. Međutim, morate biti spremni na činjenicu da će ovo potrajati dugo, a takođe će koštati mnogo.
Posebne vežbe
Postoje čitavi setovi vežbi koji mogu pomoći da se rešite naslaga soli, pa čak i da ih spreče. Ispod će biti video u kome će Aleksandar Drožennikov pokazati set od 7 takvih vežbi.

Elektrofereza
Divan postupak koji soli čini mekšima i olakšava njihovo izlučivanje iz tela.
Medicinske metode
Najčešće se daje ciklus injekcija za ublažavanje simptoma. Na primer, relaksanti mišića ili opijati. Ali ovo ne rešava problem, već samo pomaže da se smanji nelagodnost.
Sve ove metode su efikasne i najbolje ih je koristiti u kombinaciji. Još bolje, dodajte i lek, čiji ćemo recept podeliti sa vama u nastavku. Ovaj oblog je veoma efikasan protiv soli na vratu.
Da biste ga napravili, biće vam potreban krompir, med i ulje jele. Krompir izrendajte na fino rende i pomešajte sa medom u razmeri 1:1. Zatim ga stavite na područje vrata i ramena, obmotite ga nečim toplim odozgo i ostavite dva sata. Bilo bi dobro da se opustite i legnete. Zatim uklonite oblog i namažite bolno mesto jelovim uljem.

Morate ponoviti postupak svake večeri u trajanju od 7-10 dana. Uskoro ćete videti rezultat: nelagodnost u vratu će nestati i postaće lakše kretati se. Predlažemo da uz obloga dodate i set vežbi.

U ovom videu Aleksandar Drozhennikov pokazuje izvrsne vežbe koje će pomoći da vrat bude fleksibilan i snažan, tonirajući mišiće.

Pristupajući problemu na sveobuhvatan način, možete se na vreme osloboditi soli i ne morate da saznate šta je osteohondroza. Vežbajte, radite obloge i budite zdravi!

Da li vam je ovaj članak bio od pomoći? Obavezno podelite sa prijateljima!

Preuzeto sa: https://www.dnevni.rs/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *