Izbacio sam hleb iz ishrane i to savetujem svojim pacijentima. Evo zašto: Izričit je nutricionista Hruščov!
Izbacio sam hleb

Izbacio sam hleb iz ishrane i to savetujem svojim pacijentima. Evo zašto: Izričit je nutricionista Hruščov!

Izbacio sam hleb iz ishrane i to savetujem svojim pacijentima. Evo zašto: Izričit je nutricionista Hruščov!

Doktor medicine, nutricionista Viktor Hruščov tvrdi da svako od nas mora da iz ishrane izbaci savremeni hleb

“Činjenica je da ako jedemo hleb sa kvascem, onda kvasac, ulazeći u naš krvotok, počije da se množi, troši naše vitamine, elemente u tragovima, proteine.

A istovremeno izlučuju proizvode – toksine. Tj. kvasac parazirita u našem telu. A moderan hleb smatram jednim od najstrašnijih izuma čovečanstva.

Savremeni kvasac pretvara se u kapsule glutena tokom pečenja. A u crevima se oslobaša iz ovih kapsula i oštećuje sluznicu, narušava normalnu crevnu mikrofloru. Štaviše, parazitiraju ne samo u crevima, već u krvnoj plazmi i razmnožava se slobodno telom. To može rezultirati različitim vrstama intolerancije, gljivičnim bolestima, oštećenim imunitetom, što može dovesti do mnogih hroničnih bolesti i neoplastičnih procesa.

A ako prestanemo da jedemo savremeni hleb s kvascem, čak i nakon 5 godina naći ćemo ćelije kvasca u krvnoj plazmi.

Do četrdesetih godina dvadesetog veka koristila se sasvim druga vrsta kvasca. Zvali su ih “hop”. Ovi kvasci nisu bili antigonisti ljudske simbiotske mikroflore (tj. nisu ubijali korisne bakterije koje žive u debelom crevu), ali je testo narastalo oko jedan dan, što nije odgovaralo pekarima.

Da bi intenzivirali proces proizvodnje, počeli su da koriste kvasac sasvim druge vrste, koji se zvanično smatraju patogenima, tj. oni koji izazivaju bolesti pod određenim uslovima. To je termofilni kvasac, a testo sa takvim kvascom naraste za sat vremena.

Termofilni kvasac, koji se sada koristi za pečenje, je antagonist ljudske simbiotičke mikroflore.

To znači da ovaj kvasac ubija one mikrobe u debelom crevu koji bi normano trebali da proizvode vitamine, esencijalne aminokiseliine, korisne biološke aktivne supstance i još mnogo toga, što je neophodno da bi ljudsko telo u potpunosti funkcionisalo, odnosno za zdravlje.”

Izbacio sam hleb iz ishrane i to savetujem svojim pacijentima.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *