Zaslužujete li vozačku

Zaslužujete li vozačku ??? Semafori ne rade, koje auto ima prednost ???

Zaslužujete li vozačku ??? Semafori ne rade, koje auto ima prednost ???

U okolnosti prikazanoj na slici, prometna signalizacija na konvergenciji ne radi, plavo vozilo zatvorilo je prolaz do prijelaza za vozilo broj 3, koji je iza njega, prije prolaza prema konvergenciji.

Budući da prometna signalizacija ne radi, okolnost je jednaka onoj kada se ne upravlja konvergencijom, sva vozila prate ulice sličnog značaja. Desna strana odlučuje i standard je da pri konvergenciji vozilo koje nastavlja kretati se zasjenjuje vozilo koje dolazi s druge strane i skreće ulijevo.

Štoviše, vozač u vozilu broj 3 ne bi trebao biti raspoređen na prijelaz, unatoč činjenici da može imati mogućnost da nastavi, uslijed šanse da se zaustavi na konvergenciji zbog gustoće prometa, a time i da se miješa ili spriječi uobičajeno napredovanje vozila ili pješice ljudi.

Slijedom toga, vozač u vozilu 3 treba biti u pripravnosti, ne smije se izvoditi na prijelaz, pa se potreba za ulaskom bira jedinstveno između vozila 1 i 2, gdje se primjenjuje prateće načelo “vozač vozila koji skreće ulijevo na konvergenciji je dužan propustiti vozilo koje se približava s druge strane i zadržava razvoj ili ide u privilegiju “.

Zahtjev za prolazak vozila kroz konvergenciju je: 2, 1, 3 (ako se za vozilo 3 u međuvremenu promet odvija u nastavku ulice i na prijelazima se ne događaju nove promjene).

Zaslužujete li vozačku ??? Semafori ne rade, koje auto ima prednost ???

Preuzeto sa: http://pazarbazar.info/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *