SUPERMOĆI PARADAJZA

SUPERMOĆI PARADAJZA: Niste ni svjesni šta sve može IZLIJEČITI, a sada je njegovo vrijeme!

SUPERMOĆI PARADAJZA: Niste ni svjesni šta sve može IZLIJEČITI, a sada je njegovo vrijeme!

Paradajz u svom sastavu broji dosta likopena, koji spada u jedan od najjačih antioksidanta. Posebna pažnja kada je zdravlje u pitanju, posvećuje se kuhanom paradajzu i soku od njega.
Takođe ovo povrće bogato je vitaminima B, C, E, a može se pohvaliti sa velikom količinom gvožđa, mangana i kalijuma.

Ljekovita svojstva

Protiv raka

Bogat je likopenom i to ga čini odličnom preventivom za nekoliko vrste kancera. Kada je riječ o ovim bolestima za prevenciju se preporučuje jedna čaša soka od paradajza na dan.

Za bolji vid

Paradajz je poznat po činjenici da će poboljšati vid. On sadrži vitamin A, koji pospješuje i poboljšava vid. Vid se osobama koje su svaki dan pile po čašu paradajza poboljšao za 40 posto.

Bolji kvalitet krvi

Kada se govori o kvalitetu krvi mora se spomenuti i gvožđe, vitamin A, kao i vitamin C. Zanimljivo je da je paradajz bogat svim mineralima i vitaminima.

Izvor: novonovo

U nastavku nešto o sodi bikarboni:

Terapija sodom bikarbonom: Čisti disajne puteve i umiruje kašalj u rekordnom roku

Ovo je najefikasniji način da se oslobodite problema sa respiratornim organima. Soda bikarbona ima veliku primenu u medicini, a pokazala se kao vrlo efikasna u borbi protiv kašlja i problema sa disajnim organima.

Najbolji način je svakako inhalacija sodom, a ovu terapiju preporučuju i pojedini pulmolozi.

Evo kako deluje na organizam:

Inhaliranje sa sodom vlaži sluznicu i na taj način omekšava sluz i pomaže u lakšem izbacivanju.

Kada strani mikroorganizmi uđu u disajne puteve, javlja se kašalj kao refleks za zaštitu tela. Kašalj se razvija kada dođe do iritacije nervnih receptora.

Ovom namirnicom koju sigurno već imate u svojoj kući, možete izlečiti bolno grlo, zapušen nos, ublažiti kašalj i pročistiti disajne puteve.

Čim osetite i prvi bol u grlu pripremite smesu za ispiranje:

Jedna kašičica sode stavlja se u čašu proključale vode. Grlo se ispira do pet puta dnevno. Za ublažavanje kašlja kašičicu sode treba sipati u čašu prokuvanog mleka i uzeti pre spavanja, ova terapija djeluje.

Kod kašlja pomaže inhalacija

Koristi se jedna kašičica sode na litar tople vode. Vrelu mešavinu sipajte u metalnu posudu, pokrijte glavu peškirom i duboko dišite. Ovaj proces biste trebali da ponavljate svako veče pred spavanje.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

loading...
<