Predrag je pobedio leukemiju

Predrag je pobedio leukemiju 4 puta! Ovo je savet koji mu je sačuvao život

Predrag je pobedio leukemiju 4 puta! Ovo je savet koji mu je sačuvao život.

Predrag Slijepčević preživeo je leukemiju četiri puta. Uspeo je da preživi kada je to bilo gotovo nemoguće i lekari ga posmatraju kao fenomen i jedan od retkih slučajeva u medicini ove vrste.

“Kad su me ranije, između terapija, pitali kako si, ja bih odgovarao – živ sam. Da li sam ja malo bolje ili mi je malo teže, ja sam živ, i ja sam perfektno”, započeo je svoju ispovest o borbi sa ovom teškom bolešću Predrag koji danas pomaže obolelima.

“Pre 11 i po godina sam se prvi put suočio sa dijagnozom i uspeo da je pobedim 4 puta. Naši lekari su vrhunski lekari i ono što se u svetu pojavilo i bilo objavljeno jutros u sedam, oni već znaju. Ja sam dokaz da se naši lekari bore dok čovek diše, bilo gde u svetu bih bio odbačen jer sam se četiri puta suočio sa dijagnozom i kod njih bi to značilo da ću ja da umrem i da ne treba bacati lekove. Ne bih se izlečio da nije bilo naših lekara”, priznaje Predrag.

Deda mu je takođe bolovao od leukemije, ali kada se drugi put vratila nije je preživeo jer zbog starosti nije mogao da izdrži terapiju. Inače, između bolesti dede i unuka nije stigao nijedan novi lek za leukemiju, pa su se u razmaku od 40 godina koristili isti. Obojica su bila na istoj terapiji.

“Kada sam se po prvi put suočio sa dijagnozom pitao sam doktorku Nadu Subičić koliko imam vremena. Nije me razumela, pa sam ponovio pitanje jer mi je bilo važno da znam koliko vremena imam da pozavršavam privatne poslove i ostavim porodicu zbrinutu jer sam leukemiju doživeo kao smrtnu presudu. Ponovo sam pitao: “Koliko imam vremena pre nego što umrem?”, priča Predrag.

Doktorka se začudila i pitala me zašto mislim da moram da umrem. Tada je i počela borba. Rekla mi je rečenicu koja je postulat svega: “50 odsto je naše, a 50 odsto je vaše, vi treba da se borite protiv leukemije.”

Saveti doktorke su bili da pacijent ne treba da se preda, ne sme da razmišlja crno, mora da bude pozitivan, ne sme da upada u depresiju. Stav je stvar koja može da pomogne.

“Pogledao sam je u oči i rekao da može da smatra da sam ja svojih 50 odsto odradio”, zaključio je ovaj hrabri pacijent.

Preuzeto sa: https://www.kurir.rs/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

loading...
<