Poznati doktor otkrio

Poznati doktor otkrio: Ako patite od artritisa i bolova u zglobovima, evo šta biste MORALI znati!

Poznati doktor otkrio: Ako patite od artritisa i bolova u zglobovima, evo šta biste MORALI znati!

Mnoge osobe pate od atritisa, ali i od bolova u kostima i zglobovima. Kako biste ublažili te bolove, upotrijebite sljedeće savjete:

Đumbir
Đumbir posjeduje antiupalna svojstva i smanjuje bolove u zglobovima. Mnogo je zdraviji i efikasniji od klasičnih lijekova. Nema nuspojava, a čak ima dejstvo kao ibuprofen. A mnogo zdravije od ibuprofena i ostalih lijekova je đumbir, piše “Megagiga“….

Magnezijum
Ovaj mineral je značajan za olakšanje bolova i smanjenje ukočenosti. Jedite orahe, grah, tamno lisnato povrće.

Kurkuma
Kurkuma je veoma zdrav začin, a dobra je i za liječenje problema sa kostima i zglbovima. Dodajite je hrani i primjetit ćete pozitivne rezultate u svim pogledima.

Jedite više ribe
Unosom ribe povećavate unos omega-3 masnih kiselina koje su nam veoma bitne.

Maslinovo ulje
Koristite više maslinovo ulje, a možete se i masirati njime.

Med i cimet
Napravite mješavinu meda i cimeta i jedite. Mnogo je zdrava, a efikasna je i za masiranje bolnih područja. Samo pazite da med uvijek uzimate plastičnom kašikom kako ne bi izgubio ljekovita svojstva.

Izvor: megagiga

U nastavku još o kantarionovom ulju:

Kantarionovo ulje uvijek imajte u kući, jer jedna bočica liječi 10 bolesti

Za zaštitu od virusa i bakterija najbitniji je dobar imunitet, na ovaj način ga najbrže ojačajte, bolje spriječiti nego liječiti

Zamalo sam izgubila muža: 80 % populacije u Bosni i Hercegovini je inficirano parazitima a da to čak i ne zna! Evo kako da ih se riješite efikasno

Kako sam smršala 31 kg za samo 2 mjeseca pomoću ovog čaja, i sama sam se šokirala

Povećajte alatku čak 5cm za samo mjesec dana pomoću ovog gela, 100% učinkovito

Bolovi u kičmi i zglobovima nestaju kao rukom odnešeni, čak i kod starijih od 50 godina, oduševljena sam

Bore su nestale kao rukom odnešene, prijateljica mi je preporučila ovu kremu i vječno sam joj zahvalna

Želite li i Vi skinuti 15 godina sa lica? To je zaista moguće, ovako sam ja uspjela

Ljekarnici otkrili: 8 od 10 smrtonosnih bolesti uzrokuju paraziti!, evo kako da ih se riješite

Uz pomoć ovog gela za samo 7 dana riješila sam problem proširenih vena, zaista djeluje

Kantarionovo ulje zaista bi trebali uvijek da imate pri ruci, njegova ljekovitost odavno je poznata u narodnoj medicini, lako se pravi, a samo jedna bočica liječi 10 vrlo neugodnih stanja. Recept za pripremu pogledajte u nastavku.

Kantarionovo ulje se dobija od istoimenog žutog cveta. Ova lekovita biljka raste uz ivice šuma, po čistinama, livadama i uz živice, a cveta tokom celog leta. Upravo je jul mesec kada je najlakše nabrati kantarion jer najviše cveta upravo u ovo doba.

Od davnina je poznata u narodnoj medicini kao biljka čija je lekovitost širokog spektra. Ima antibakterijsko, antivirusno i antimikotično (protivgljivično) delovanje i bogato je hipericinom, taninima i flavonoidima koji deluju protivupalno i pomažu epitelizaciju kože.

Ako imate problema s kožom, ili ste izgoreli na suncu, kantarionovo ulje biće odličan izbor za negu kože. Samo imajte na umu da je ulje fototoksično i nije pogodno za sunčanje. Najbolje je da ga koristite u večernjim satima kada se nema sunca. Možete da ga nanesete na sve vrste rana.

Osim toga, ovo ulje će pomoći i kod upale jajnika, vaginalnih infekcija, gljivica i virusnihinfekcija, uključujući HPV, herpes, hemoroida, proširenih vena, čireva, ožiljaka, strija i akni, reume i gihta, upale mišića i nerava. Sprečava rane od dugotrajnog ležanja, pa se preporučuje i bolesnicima koji stalno leže u sprečavanju dekubitusa.

Koristi se i kod menstrualnih grčeva te za ublažavanje bolova u mišićima. Još će biti efikasnije ako istovremeno pijete i čaj od kantariona.

Kako ga napraviti?
Litar hladno presovnog ulja (na primer maslinovog) sipajte u prozirnu staklenu bocu i dodajte100 g kantariona. Bocu prekrijte gazom i učvrstite gumicom. Ostavite na sunčanom mestu 40 dana kako bi cvetovi otpustili ulje. Dobijenu tamnocrvenu tečnost potom dobro procedite kroz gazu i dodatno pritisnite cvetove. Čuvajte u tamnoj staklenoj boci na sobnoj temperaturi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *