Majka ih OSTAVILA i zbrisala za Njemačku! Upoznala momka na Fejsbuku!

Majka ih OSTAVILA i zbrisala za Njemačku! Upoznala momka na Fejsbuku! Još uvek je ČEKAMO, 5 meseci je prošlo…

Da je svijet pun jako čudnih priča u to smo se uvjerili jako puno puta, ali ovo što ćemo vam danas ispričati kosi se sa svim logičkim razmišljanjima.

Nameće se pitanje kako jedna majka može da bude ovako neodgovorna i ledenog srca? Ovo je priča o 2 mala dječaka, Azurom i Omerom koji žive u kolektivnom centru u Živinicama.

Sve se ovo desilo u Bosni i Hercegovini, kada je njihova majka upoznala momka na Facebooku i ostavila svoje dvoje djece i nikada se više nije vratila. Otac se brine za njih dvojicu, nema nikakav posao niti bilo kakva primanja. Ona je sa sobom povela 5 godišnju kćerku Jasminu i to je sve.

Njih dvojica se ponekad čuju sa majkom samo putem skajpa i to je sve. Ona im na skajpu uvijek govori, kao će se jako brzo vratiti, i dječaci žive samo u lažnoj nadi. Šta vi mislite o ovoj jako neodgovornoj majci?

Preuzeto sa: https://novadanas.com/

U nastavku nešto o kafi od žira:

Pravila “posebnu” jutarnju kafu – Izliječila štitnu žlijezdu, anemiju i bolove u kostima!

Da li ste znali da postoji napitak sa žirom sličan kafi, koji može da sredi vaše probleme sa štitnom žlijezdom? Pored toga, ovo ljekovito piće može da vam pomogne i da popravite krvnu sliku, a pozitivno utiče na cijelo tijelo!

Što je najbolje od svega, veoma se lako pravi, a ukus je toliko sličan omiljenom jutarnjem napitku, da ovo piće zovu žir-kafa.

Za početak, treba da napravite malu zalihu mljevenog žira i da svakog dana kuhate po jednu kašičicu. Anemičnim osobama preporučuje se da ovo rade dva puta dnevno i već nakon sedam dana osjetićete značajno poboljšanje kada je u pitanju štitna žlijezda.

Kako pripremiti žir

“Zrele plodove prvo treba propržiti, oljuštiti, a zatim samljeti u jakom blenderu. Kada pripremate napitak, stavite vodu da proključa, dodajte kašičicu mljevenog žira, pa kuhajte desetak minuta. Procijedite napitak i spremni ste za prirodno liječenje štitne žlijezde.

U napitak možete da dodate malo šećera ili mlijeka, ali je najbolje piti ga bez dodataka”, recept je žene koja je pomoću ovog napitka uspjela značajno da popravi zdravlje, naročito stanje štitne žlijezde, anemiju i bolove u kostima od kojih je patila godinama.

Napitak od žira popravlja krvnu sliku, liječi anemiju (žir je odličan izvor gvožđa), ali i smanjuje bolove u kostima i zglobovima, naročito kod žena starijih od 40 godina.

Pomaže i kod menstrualnih tegoba, reguliše loše varenje, pomaže u liječenju unutrašnjih i spoljašnjih hemoroida, stabilizuje krvni pritisak i smanjuje nivo holesterola i triglicerida.

Nauka je već dokazala da žir sadrži dosta aktivnih materija koje za sada nisu dovoljno iskorištene u farmaceutskoj industriji, a najvažnije od njih su ogromne količine gvožđa, bakra, fosfora i kalijuma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *