IZRAELSKA DIJETA EKSPRESNO TOPI MASTI I GORI KILOGRAME

IZRAELSKA DIJETA EKSPRESNO TOPI MASTI I GORI KILOGRAME

Izraelci su poznati po svojim prehrambenim navikama i neobičnoj kuhinji. Imaju puno zabrana određene hrane, a takođe imaju jasna pravila šta i kada jesti.

Ali nutricionisti iz Izraela napravili su korak dalje i stvorili dijetu koja će, po njihovom mišljenju, pomoći ne samo gubitku kilograma, već i normalizaciji svih procesa u telu. Tako više nećete patiti od viška kilograma i lošeg metabolizma.

Dijeta je dizajnirana dugo vremena i može poslužiti kao sistem ishrane. Dijeta se zasniva na pravilnoj kombinaciji hrane. Uredništvo „Dnevnog Magazina“ govoriće o osnovnim principima izraelske dijete za zdrav gubitak kilograma.

KOMPATIBILNOST PROIZVODA
Izraelski nutricionisti tvrde da ne biste trebali koristiti mono dijete za mršavljenje, koje ne pružaju telu sve što vam treba i mogu negativno uticati na vaše zdravlje. Stručnjaci su sigurni da se savremena osoba prejeda, a to dovodi ne samo do prekomerne težine, već i do pojave bolesti povezanih sa gojaznošću: dijabetesa, žučnih kamenaca i urolitijaze, hipertenzije, astme.

Da biste poboljšali funkcionisanje tela i izgubili težinu, potrebno je uzeti u obzir kompatibilnost proizvoda. Na primer, meso, jaja, sir mogu se jesti sa zelenim povrćem, ali ne treba ih koristiti sa mlekom, škrobnom hranom, kiselim voćem, pavlakom, maslacem i biljnim uljem. Riba se može kombinovati samo sa zelenim povrćem.

Mleko se ni sa čim ne slaže. Masti su korisne samo uz žitarice i zeleno povrće. Zeleno povrće je dobro sa proteinima i skrobom. Nekiselo voće najbolje je jesti odvojeno, ali je nepoželjno kombinovati ih sa žitaricama, hlebom, proteinima. Stopa gubitka težine ne bi trebalo da bude veća od 5 kg mesečno. Prebrzi gubitak kilograma šteti zdravlju. Na osnovu ovih principa, izraelski nutricionisti su razvili jednostavnu, ali efikasnu dijetu. Evo primera menija za taj dan.

DNEVNA DIJETA
Nakon buđenja na prazan stomak: kašičica maslinovog ulja. Pomaže u čišćenju jetre. Posle 15 minuta popijte čašu jogurta ili kefira. Ovo normalizuje probavni sistem.
Doručak (30 minuta nakon uzimanja kefira): salata od povrća, izbor ovsene kaše ili heljdine kaše, graška, kukuruza, skutnog sira. Zeleni čaj bez šećera, možete dodati cimet. Uzmite meko kuvano jaje svaki drugi dan.
Ručak (12: 00-12: 30): 200 g nezaslađenog voća.
Ručak (14: 30-15: 00): salata od povrća, supa od povrća ili boršč, kuvano ili na pari meso (riba). Kriška crnog hleba i pečena jabuka.
Užina (17: 30-18: 00): 300 g nezaslađenog voća.
Večera (2 sata pre spavanja): čaša kefira ili voćna mešavina. Za mešavinu voća sameljite jednake količine suvih urmi, kajsija, smokava, suvih šljiva i oraha. Posebno je korisno za ljude koji imaju problema sa crevima.
Kada se pridržavate dijete, preporučuje se pijenje dovoljne količine tečnosti. Najbolje od svega je ako je reč o čistoj vodi koja se mora zameniti mlekom, sokovima i kompotama. Ova dijeta se može dugo slediti bez ikakve štete po zdravlje.

Recite nam u komentarima da li ste na dijeti i koje. A takođe podelite članak sa svojim prijateljima na društvenim mrežama!

Preuzeto sa: https://www.dnevni.rs/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *