AKO STE ROĐENI U JUGOSLAVIJI, ONDA IMATE OVAJ OŽILJAK NA LIJEVOJ RUCI: Znate li od čega je?

AKO STE ROĐENI U JUGOSLAVIJI, ONDA IMATE OVAJ OŽILJAK NA LIJEVOJ RUCI: Znate li od čega je?

AKO STE ROĐENI U JUGOSLAVIJI, ONDA IMATE OVAJ OŽILJAK NA LIJEVOJ RUCI: Znate li od čega je?

Da li znate odakle vam na ramenu ožiljak, koji imaju svi rođeni u SFRJ? Ovo pitanje danima je u žiži interesovanja, budući da ga mlađe generacije nemaju.

BSG vakcina je krajnje bezbjedna vakcina, a primejnjuje se u najranijoj dobi novorođenčeta jer efikasno smanjuje rizik od pojave najtežih oblika tuberkuloze.

Ožiljak nakon BCG vakcinacije se formira nakon jednog do dva mjeseca od vakcinacije, a često postoje šale i na račun ljudi sa Balkana – kako ih prepoznati? Pa, po ožiljku od BCG vakcine.

Prva vakcina koju novorođenče dobija u prvih 24-48 sati života je vakcina protiv tuberkuloze – BCG i aplicira se intrakutano na gornjoj trećini leve nadlaktice.

Kod većine djece nastanak malog ožiljka na mejstu vakcinacije prođe gotovo neopaženo. Postojanje ožiljka se kontroliše 4-6 mjeseci nakon vakcinacije. Formiranje ožiljka izostaje kod manje od 10 odsto dece.

Prema riječima određenih jlekara, djeca koja nemaju ožiljak treba da se ponovo vakcinišu do navršene prve godine života.

Međutim, kod djece starije od 12 meseci koje nemaju ožiljak vakcinacija se ne preporučuje jer nema valjanih dokaza da se time postiže odgovarajući učinak, odnosno koristi u smislu zaštite.

Isto tako, kada se govori o vakcinisanoj djeci mlađoj od 12 meseci, dokazi o koristi ponovnog vakcinisanja su još uvijek ograničeni.

Preuzeto sa: https://cajeviza.com/

U nastavku nešto o Macinoj travi:

Ova magična biljka liječi jetru, izbacuje toksine i sprječava srčane probleme! Evo kako se koristi.

Macina trava ili kako je neki još zovu marulja, na lat. je Marrubium vulgare, mnogo je zdrava biljka. Čisti jetru, izbacuje toksine iz organizma, sprječava srčane probleme i smanjuje nivo holesterola.

Smanjuje upalu u organizmu, a potiče rad ženskih spolnih organa i rješava određene hormonalne probleme. Pomoći će ženama da lakše zatrudne.

Pored toga ubrzava metabolizam i preporučuje se osobama koje žele smršati. Evo kako je možete konzumirati: Uzmite dvije šake ove biljke i ubacite u vodu koja je zagrijana do ključanja( ne treba skroz proključati).

Ostavite biljku da stoji pola sata u toj vodi, a potom procijedite i popijte 2-3 šolje dnevno. Možete staviti malo meda, al kada se čaj malo ohladi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *