Ako imate kuhalo

Ako imate kuhalo ne pravite ovu grešku, opasno je po zdravlje

Ako imate kuhalo ne pravite ovu grešku, opasno je po zdravlje.

U većini savremenih domaćinstava danas ćete zateći ketler (kuhalo).

Ketler je sjajan, ali samo ne zaboravite da odmah prespete vodu iz njega. Instant vrijeme zahteva i instant kafu i čaj, a nema boljeg rješenja za to od ketlera koji za manje od minut obezbjeđuje ključalu vodu. I baš zato što je tako brz, često nam se dešava da ga uključimo, zaboravimo na njega i vratimo se poslije pola sata. Ništa strašno, ponovo ga uključimo, sačekamo da voda proključa i skuvamo sebi napitak po želji. I tu pravimo veliku grešku.

Naime, stručnjaci kažu da voda koja je proključala dva puta oslobađa arsen, nitrate i fluor, a iz nje se gubi i sav kiseonik i azot. Uvijek je preporučljivo vodu prokuvati jednom, jer tako iz nje uklanjate štetne materije. Ali kada je prokuvate drugi put, njen hemijski sastav se mijenja, pa zdravi minerali postaju štetni.

Tako povećana konzumacija arsena može da dovede do raka, srčanih i neuroloških oboljenja i neplodnosti. Veća količina nitrata je izuzetno kancerogena, a fluor izaziva neurološke probleme.

Prema tome, kažu stručnjaci, ako ste već zaboravili da je voda proključala, prospite je pa naspite novu.

Izvor: zena

U nastavku još nešto o zdravlju:

On je otkrilo TAJNI recept za lijek protiv RAKA pluća, prostate i debelog crijeva, koji farmaceuti kriju od vas

Mnogi pacijenti su se izlliječili baš zbog upotrebe ovog recepta. Rak je jedna od najtežih bolesti, a hiljadama osoba se godišnje dijagnostikuje. Ipak, rak se liječi uspješno u mnogim slučajevima ako se na vrijeme otkrije.

Ono što će vam svi doktori savjetovati za liječenje raka je hemoterapija, tj. podvrgavanje zračenju. Istraživanja su pokazala da hemoterapija oslabi organizam i da se mnogi oboljeli od raka ne izvuku, baš zbog hemoterapije.

Niko vam neće reći da rak možete liječiti prirodnim putem zato što bi se tada većina ljudi okrenula prirodnom liječenju i farmaceutske kompanije ne bi zarađivale.
Ali trebali biste znati da prirodno liječenje raka, uspješnije liječi rak.

Ovaj recept je odličan i uspješan kod liječenja raka.

Mnogi pacijenti su se izlliječili baš zbog upotrebe ovog recepta.
Ovaj prirodni lijek ubija kancerogene ćelije,a ne uništava naše zdrave ćelije.

Čisti jetru, krvne sudove, jača imuni sistem, jača moždane funkcije i pomaže oporavak onima koji su pretrpjeli srčani udar.

Sastojci
– 15 limuna
– 12 glavica bijelog luka
– 400 grama klice pšenice
– 400 grama oraha
– 1 kg meda

Priprema

Stavite pšenicu u posudu i polijte sa vodom. Ostavite da stoji preko noći i iscijediti vodu nakon 10 do 12 sati. Zatim ostavite da stoji još 24 sata.

Nakon ovog perioda,sameljite orahe i pšenicu zajedno. Očistite bijeli luk, sameljite 5 neoguljenih limuna i dodajte ih smjesi, pa dodajte med i konzumirajte smjesu sa drvenom kašikom zbog održavanja ljekovitog svojstva meda.

Upotreba

Ako bolujete od raka, uzimajte 2 kašike ove smjese na svaka 2 sata.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

loading...
<